Lekkie płatki zbożowe

Lekkie, delikatne pieczywo, świetnie nadaje się do przygotowania kanapek, zapiekanek, urozmaici dania przygotowane na grillu.

Doskonała jakość i smak pieczywa uzyskana została dzięki starannemu doborowi gatunków mąk, tradycyjne prowadzonej fermentacji na naturalnym zakwasie żytnim oraz wzbogaceniu receptury w serwatkę i lecytynę.

W przeciwieństwie do większości chlebów tostowych dostępnych na rynku nasz produkt nie zawiera polepszaczy i substancji konserwujących.

Serwatka jest źródłem wysokowartościowego białka, obfituje w witaminy z grupy B, zawiera fosfor, wapń i sód. Serwatka jest lekkostrawna i przyspiesza perystaltykę jelit. Ze względu na zawartość cukru mlekowego czyli laktozy, wzbogaca florę bakteryjną w przewodzie pokarmowym, co ma pozytywny wpływ na jego pracę. Białka serwatki są czynnikiem obniżającym ciśnienie krwi, przeciwgrzybiczym, przeciwwirusowym, przeciwpasożytniczym, przeciwnowotworowym, korzystnie wpływającym na układ krążenia, układ kostny.

Lecytyna wykazuje właściwości prozdrowotne, poprawia  zdolność zapamiętywania, działa tonizująco na układ nerwowy, opóźnia procesy starzenia się organizmu, reguluje pracę układu krążenia oraz przeciwdziała miażdżycy.

PODOBNE PRODUKTY

Nasze Marki

 

KONTAKT

 

"Społem"

 

Powszechna Spółdzielnia Spożywców
25-311 KIELCE ul. Św. Leonarda 6

 

+ 48 41 344 60 70

info@spolemkielce.pl

Opinie