Strucla z makiem

Znakomita strucla sporządzona z ciasta drożdżowego przełożonego masą makową i zwiniętego w rulon. Powierzchnia strucli posmarowana jest pomadą. Ciasto na struclę makową wyprodukowane jest z najwyższej jakości surowców tradycyjną metodą fermentacji ciasta na zaczynie drożdżowym, bez użycia sztucznych barwników, polepszaczy i konserwantów, na bazie świeżych jaj.

Znakomita masa makowa sporządzona ze świeżo zaparzonego maku, z dodatkiem marchwi w syropie i rodzynek doskonale komponuje się z naszym ciastem i całość ma kuszący miodowo – migdałowy aromat.

Ziarna maku są bogatym źródłem witamin z grupy B, kwasu foliowego i witaminy E oraz niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu pierwiastków takich jak: wapń, magnez, cynk, fosfor, żelazo, miedź, potas, mangan i selen. Mak to także dobre źródło błonnika pokarmowego. Zawiera również nienasycone kwasy tłuszczowe głównie z grupy omega-6, przez co pomaga obniżyć poziom „złego” cholesterolu, podobnie jak zawarte w maku roślinne fitosterole. Ponadto wspomaga pracę serca, zapobiega zmianom miażdżycowym. Poza tym mak poprawia wygląd włosów, skóry i paznokci, dba o nasz wzrok, podnosi odporność organizmu, reguluję pracę jelit, wspomaga układ nerwowy, walkę ze stresem.

Waga 1 sztuki ok. 1kg

PODOBNE PRODUKTY

Nasze Marki

 

KONTAKT

 

"Społem"

 

Powszechna Spółdzielnia Spożywców
25-311 KIELCE ul. Św. Leonarda 6

 

+ 48 41 344 60 70

info@spolemkielce.pl

Opinie