107 SKLEP FIRMOWY
ul. Armii Krajowej 28, Galeria Skałka, Starachowice
Sklep zamknięty
Kupisz pieczywo
Technologia produkcji chleba codziennego oparta jest na tradycyjnym sposobie produkcji chlebów mieszanych, metodą fermentacji wielofazowej, która stosowana jest w Spółdzielni od połowy lat 50-tych ubiegłego wieku.
Chleb wytwarzany jest z mąki pszennej i żytniej, na naturalnym zakwasie żytnim i rozczynie pszennej. Stosowanie tradycyjnej metody produkcji chleba nadaje mu doskonały, delikatnie kwaskowy smak, jego miękisz jest wilgotny i elastyczny, zachowuje świeżość przez kilka dni. Wszystkie te cechy osiągnięte zostają dzięki zastosowaniu klasycznych metod produkcji.
Mąka żytnia została ukwaszona na drodze wielofazowej, naturalnej fermentacji kwasowej, dzięki temu chleb wzbogacił się w naturalny kwas mlekowy, który korzystnie wpływa na nasz organizm i zapobiega nieżytom przewodu pokarmowego oraz stymuluje gospodarkę kwasowo-zasadową ustroju człowieka. Ponadto jest naturalnym konserwantem. Bakterie, które wytwarzają kwas mlekowy są bardzo pożyteczne. W sposób naturalny występują one również w naszym przewodzie pokarmowym. Bakterie te zapobiegają i leczą zarówno biegunki, jak i zaparcia czy niestrawności, hamują rozwój bakterii chorobotwórczych. Działają przeciwnowotworowo oraz obniżają poziom cholesterolu we krwi.
Gramatura: 400g Producent: PSS Społem Cena za szt CENA TYLKO Z APLIKACJĄ SPOŁEM KIELCE
Producent: Szuster Cena za kg CENA TYLKO Z APLIKACJĄ SPOŁEM KIELCE
Gramatura: 380g Producent: Mlekpol Cena za szt CENA TYLKO Z APLIKACJĄ SPOŁEM KIELCE
Gramatura: 250g Producent: Upfield Cena za szt CENA TYLKO Z APLIKACJĄ SPOŁEM KIELCE
Gramatura: 200g Producent: Frito Lay Cena za szt CENA TYLKO Z APLIKACJĄ SPOŁEM KIELCE
Gramatura: 400g Producent: PSS Społem Cena za szt. CENA TYLKO Z APLIKACJĄ SPOŁEM KIELCE
Powszechna Spółdzielnia Spożywców
25-311 KIELCE ul. Św. Leonarda 6