Bułka wrocławska 350g.

Bułki wrocławskie wytwarzane są z wykorzystaniem tradycyjnej technologii, wymagającej dużej wiedzy, doświadczenia, cierpliwości oraz czasu. Bułki wypiekane są z mąki pszennej.

Podstawowa receptura na ciasto pszenne wzbogacona jest o dodatek margaryny i cukru, które poprawiają zapach i smak bułek. Produkowane są tradycyjną metodą dwufazową: na rozczynie i cieście. Metoda ta gwarantuje otrzymanie pieczywa wysokiej jakości, charakteryzującego się doskonałym smakiem i aromatem oraz bardzo dobrą strukturą miękiszu.

Pieczywo pszenne, stanowiące bogateBułki wrocławskie wytwarzane są z wykorzystaniem tradycyjnej technologii, wymagającej dużej wiedzy, doświadczenia, cierpliwości oraz czasu. Bułki wypiekane są z mąki pszennej. źródło białka, jest lekkostrawne i może być spożywane w ramach każdej diety, zarówno przez ludzi zdrowych jak i chorych. Jest spulchniane za pomocą drożdży, dostarczających organizmowi między innymi witamin z grupy B i pierwiastków: selenu, chromu i cynku.

Bułki wrocławskie mogą stanowić doskonałą podstawę do przygotowywania posiłków, które zabieramy ze sobą do pracy, szkoły, na wycieczkę.

PODOBNE PRODUKTY

Nasze Marki

 

KONTAKT

 

"Społem"

 

Powszechna Spółdzielnia Spożywców
25-311 KIELCE ul. Św. Leonarda 6

 

+ 48 41 344 60 70

info@spolemkielce.pl

Opinie