CHLEB TOSTOWY Z LECYTYNĄ 350g kroj.

Pieczywo wyprodukowane na zaczynie z mąki pszennej z niewielkim udziałem mąki żytniej. Mąka żytnia została dodana w postaci zakwasu otrzymanego na drodze naturalnej fermentacji kwasowej. Receptura na ciasto pszenne wzbogacona jest o dodatek margaryny, cukru, serwatki i lecytyny sojowej, które poprawiają wartość żywieniową i smak wyrobu, sprawiają, że miękisz jest delikatny i wilgotny oraz dłużej zachowuje świeżość. Ciasto spulchniane jest za pomocą drożdży, dostarczających organizmowi między innymi witamin z grupy B i pierwiastków: selenu, chromu i cynku. Masa netto: 350 g. Wyprodukowany bez dodatku polepszaczy i substancji konserwujących. Lecytyna sojowa ma wpływ na pobudzenie układu nerwowego, wzmacnia zdolność koncentracji i zapamiętywania, przyśpiesza regeneracje po wysiłku fizycznym. Jej spożywanie zaleca się w chorobach zwyrodnieniowych układu nerwowego: Alzheimera, Parkinsona, stwardnieniu rozsianym, gdyż jest w stanie chronić neurony. Jest również niezbędna do prawidłowego przebiegu metabolizmu tłuszczu w organizmie, ma wpływ na obniżenie poziomu cholesterolu we krwi, obniża ryzyko miażdżycy. Lecytyna opóźnia starzenie się organizmu, bo bierze udział we wchłanianiu wielu witamin, w tym witaminy A i E zwanych witaminą młodości. Serwatka jest źródłem wysokowartościowego białka, obfituje w witaminy z grupy B, zawiera fosfor, wapń i sód. Serwatka jest lekkostrawna i przyspiesza perystaltykę jelit. Ze względu na zawartość cukru mlekowego czyli laktozy, wzbogaca florę bakteryjną w przewodzie pokarmowym, co ma pozytywny wpływ na jego pracę. Białka serwatki są czynnikiem obniżającym ciśnienie krwi, przeciwgrzybiczym, przeciwwirusowym, przeciwpasożytniczym, przeciwnowotworowym, korzystnie wpływającym na układ krążenia, układ kostny.v

PODOBNE PRODUKTY

Nasze Marki

KONTAKT

"Społem"

Powszechna Spółdzielnia Spożywców
25-311 KIELCE ul. Św. Leonarda 6

+ 48 41 344 60 70

info@spolemkielce.pl

Opinie