CHLEB DOMOWY 500g kroj.

Chleb domowy to pieczywo mieszane, żytnio-pszenne. Posiada delikatny, kwaskowy smak i aromat. Staranny dobór gatunków mąk, tradycyjne prowadzenie fermentacji na naturalnym zaczynie żytnim oraz sprawdzona technologia gwarantują naturalny “DOMOWY” smak naszego chleba i utrzymanie świeżości przez długi czas. Mąka żytnia została ukwaszona na drodze wielofazowej, naturalnej fermentacji kwasowej, dzięki temu chleb wzbogacił się w naturalny kwas mlekowy, który korzystnie wpływa na nasz organizm i zapobiega nieżytom przewodu pokarmowego oraz stymuluje gospodarkę kwasowo-zasadową ustroju człowieka. Ponadto jest naturalnym konserwantem. Bakterie, które wytwarzają kwas mlekowy są bardzo pożyteczne. W sposób naturalny występują one również w naszym przewodzie pokarmowym. Bakterie te zapobiegają i leczą zarówno biegunki, jak i zaparcia czy niestrawności, hamują rozwój bakterii chorobotwórczych. Działają przeciwnowotworowo oraz obniżają poziom cholesterolu we krwi. Powierzchnia pieczywa jest posypana makiem. Chleb sprzedawany jest jako pakowany i krojony 500 g oraz niepakowany 1 kg. Wyprodukowany na naturalnym zakwasie żytnim, bez dodatku polepszaczy i substancji konserwujących.

PODOBNE PRODUKTY

Nasze Marki

KONTAKT

"Społem"

Powszechna Spółdzielnia Spożywców
25-311 KIELCE ul. Św. Leonarda 6

+ 48 41 344 60 70

info@spolemkielce.pl

Opinie