CHLEB CODZIENNY 500g kroj / niepakowany

Technologia produkcji chleba codziennego oparta jest na tradycyjnym sposobie produkcji chlebów mieszanych, metodą fermentacji wielofazowej, która stosowana jest w Spółdzielni od połowy lat 50-tych ubiegłego wieku. Chleb wytwarzany jest z mąki pszennej i żytniej, na naturalnym zakwasie żytnim i rozczynie pszennej. Stosowanie tradycyjnej metody produkcji chleba nadaje mu doskonały, delikatnie kwaskowy smak, jego miękisz jest wilgotny i elastyczny, zachowuje świeżość przez kilka dni. Wszystkie te cechy osiągnięte zostają dzięki zastosowaniu klasycznych metod produkcji. Chleb sprzedawany jest jako pakowany i krojony 500 g oraz niepakowany 500 g. Wyprodukowany na naturalnym zakwasie żytnim, bez dodatku substancji konserwujących.

PODOBNE PRODUKTY

Nasze Marki

KONTAKT

"Społem"

Powszechna Spółdzielnia Spożywców
25-311 KIELCE ul. Św. Leonarda 6

+ 48 41 344 60 70

info@spolemkielce.pl

Opinie