CHAŁKA PÓŁCUKIERNICZA 180g – 350 g

Chałka półcukiernicza produkowana jest z mąki pszennej. Receptura na ciasto pszenne wzbogacona jest o dodatek margaryny, cukru i serwatki, które poprawiają smak wyrobu, sprawiają, że miękisz jest delikatny i wilgotny oraz dłużej zachowuje świeżość. Ciasto spulchniane jest za pomocą drożdży, dostarczających organizmowi między innymi witamin z grupy B i pierwiastków: selenu, chromu i cynku. Powierzchnia wyrobu posmarowana jest jajkiem i posypana kruszonką. Charakterystyczny splot chałki to efekt wprawnych rąk naszych piekarzy, którzy kultywują tradycje produkcji rzemieślniczej. Chałka dostępna jest w dwóch gramaturach: 350 g i 180 g. Wyprodukowana bez dodatku substancji konserwujących. Serwatka jest źródłem wysokowartościowego białka, obfituje w witaminy z grupy B, zawiera fosfor, wapń i sód. Serwatka jest lekkostrawna i przyspiesza perystaltykę jelit. Ze względu na zawartość cukru mlekowego czyli laktozy, wzbogaca florę bakteryjną w przewodzie pokarmowym, co ma pozytywny wpływ na jego pracę. Białka serwatki są czynnikiem obniżającym ciśnienie krwi, przeciwgrzybiczym, przeciwwirusowym, przeciwpasożytniczym, przeciwnowotworowym, korzystnie wpływającym na układ krążenia, układ kostny.

PODOBNE PRODUKTY

Nasze Marki

KONTAKT

"Społem"

Powszechna Spółdzielnia Spożywców
25-311 KIELCE ul. Św. Leonarda 6

+ 48 41 344 60 70

info@spolemkielce.pl

Opinie